'Nieuwtje van Chris Woerts: FOX en Ziggo komen er mogelijk tóch nog uit'

'Nieuwtje van Chris Woerts: FOX en Ziggo komen er mogelijk tóch nog uit'

17-06-2020 12:22 Laatste update: 12:30
54

Het geschil tussen FOX Sports en zendgemachtigde Ziggo wordt mogelijk toch nog opgelost. Volgens de goed ingevoerde sportmarketeer Chris Woerts heeft het overkoepelende bedrijf VodafoneZiggo inmiddels een voorstel gedaan aan Eredivisie Media & Marketing (EMM), waar FOX onder valt.

'Het mediabedrijf zou EMM aangeboden hebben om de volledige opbrengsten van de verkochte FOX Sports-abonnementen aan EMM over te maken in ruil voor blijvende distributie van de FOX Sports-kanalen bij Ziggo', heeft Woerts volgens TotaalTV onthuld. Klanten van Ziggo betalen volgens de huidige afspraken maandelijks 17,95 euro voor hun FOX Sports-abonnement en twintig procent van dit bedrag is voor Ziggo bestemd. De tv-aanbieder zou die twintig procent dus laten schieten en in ruil daarvoor de FOX-zenders blijvend aanbieden.

De kans is dus toch aanwezig dat Ziggo-kijkers ook na 1 augustus FOX Sports kunnen kijken. Diezelfde Woerts had eerder bij Veronica Inside laten weten dat de kans groter dan negentig procent was dat de FOX-kanalen binnenkort op zwart zouden gaan bij diverse tv-aanbieders: zij voelden er immers weinig voor om te betalen voor de FOX Sports-doorgifte, terwijl er niet eens live voetbal uitgezonden werd.

"Is Disney (de eigenaar van FOX Sports, red.) bereid om met ons op een andere manier te praten dan ze nu doen? Als ze dat niet doen, dan is het honderd procent en gaan we op zwart", stelde Robin Kroes onlangs een ultimatum namens Ziggo. De Ziggo-directeur liet wel weten dat hij er graag uit wilde komen met FOX en dat lijkt nu dus alsnog te gebeuren.