Nieuws uit Sittard: Diemers wordt de eerste zomerversterking in De Kuip

Nieuws uit Sittard: Diemers wordt de eerste zomerversterking in De Kuip

19-06-2020 15:46 Laatste update: 15:55
132

Het is officieel: Mark Diemers verkast naar Feyenoord. De Rotterdamse club neemt de 26-jarige middenvelder na lang getouwtrek over van Fortuna Sittard, maken de Limburgers vrijdagmiddag bekend.

Diemers onderging woensdag de medische keuring in het Erasmus MC en zette aansluitend zijn handtekening onder een driejarig contract. Daarmee heeft Feyenoord de strijd met FC Groningen definitief gewonnen. Diemers had een principe-akkoord met Groningen, maar de middenvelder bedacht zich toen Feyenoord zich meldde. Vrijdag arriveerde hij in Rotterdam om de transfer definitief te beklinken.

De geboren Leeuwarder kwam in 2018 over van De Graafschap en heeft twee sterke seizoenen in Sittard achter de rug. In 67 officiële optredens kwam hij tot zestien goals en zeventien assists. "Mark is altijd een op en top prof geweest. Hij heeft heel veel waarde gehad voor het team, als speler en als persoon. Deze prachtige stap heeft hij zelf afgedwongen door hard te werken en zich te blijven ontwikkelen", doet Fortuna-trainer Kevin Hofland hem uitgeleide. "Wij kunnen niks anders dan hem bedanken voor zijn inzet en succes wensen in Rotterdam."

Over de hoogte van de transfersom voor Diemers, die nog één jaar onder contract stond, doet Fortuna geen mededeling. De aanvallende middenvelder is de eerste zomerse aanwinst voor Feyenoord.