Probleem Heerenveen na Bednarek-vertrek: 'Bod, tegenbod, gesprekken gestaakt'

Probleem Heerenveen na Bednarek-vertrek: 'Bod, tegenbod, gesprekken gestaakt'

17-06-2020 12:43 Laatste update: 13:03
25

SC Heerenveen zit na het vertrek van Filip Bednarek zonder keepers. Het aanbod van Lech Poznan uit zijn geboorteland Polen was er echter eentje dat de 27-jarige sluitpost niet kon weigeren.

Bednarek werd in 2008 door FC Twente opgepikt en speelt sindsdien in Nederland. "Als jongen jaag je een droom na en die droom komt nu uit. De keuze voor Lech is een sportieve, maar ook een emotionele", verklaart hij zijn terugkeer naar Polen, in gesprek met de Leeuwarder Courant. De muurschildering die vroeger in zijn jongenskamer hing, komt jaren later alsnog tot leven. "Een afbeelding van mij en mijn broer (Jan, uitkomend voor Southampton, red.) in het voetbalstadion van Lech Poznan."

Wedden

Meer odds

Heerenveen zit nu met de gebakken peren: naast Bednarek vertrokken ook Warner Hahn en Trevor Doornbusch. "Er kwam een aanbieding, mijn zaakwaarnemers deden vervolgens een tegenbod. Daarna zijn de onderhandelingen gestaakt", verklaart de Pool. "Heerenveen wilde wachten en nam daarmee het risico zonder keeper te komen zitten. Het is op zakelijk gebied blijven steken."

Bednarek was de voorbije twee jaar de stand-in van Hahn. Nadat de eerste keus geblesseerd raakte, kwam zijn vervanger nog zeven keer in actie. "Totdat Warner geblesseerd raakte, had ik nooit echt zicht op speeltijd. Hij hoefde nooit bang te zijn om wissel te worden. Terwijl ik toch geen koekenbakker ben. Zou ik helemaal niet in actie zijn gekomen, dan had ik de eerste de beste aanbieding van Heerenveen waarschijnlijk gepakt."