'Nico deed het goed bij Ajax, het zou heel lastig worden om minuten te maken'

'Nico deed het goed bij Ajax, het zou heel lastig worden om minuten te maken'

Gepubliceerd: woensdag 17 juni 2020 om 15:24wo 17-06-2020 om 15:24

Daley Sinkgraven koos vorig jaar eieren voor zijn geld door Ajax te verruilen voor Bayer Leverkusen. Het was een kwestie van 'eerlijk zijn tegen jezelf', vertelt de linksback in een interview met Voetbal International.

Sinkgraven kwam afgelopen seizoen niet verder dan 218 minuten in de hoofdmacht, waarna hij koos voor een hereniging met trainer Peter Bosz in Duitsland. "Er zijn momenten in je loopbaan dat je eerlijk moet zijn tegen jezelf", verklaart Sinkgraven tegenover VI.

"Ik was geblesseerd geweest en Nico (Tagliafico, red. deed het goed bij Ajax. Het zou heel lastig worden om minuten te maken. En juist daar was ik naar op zoek, zeker na die blessure", beseft hij. "Leverkusen kwam op een goed moment. De Bundesliga is een geweldige competitie en Leverkusen een mooie, ambitieuze club. En natuurlijk was het een voordeel dat ik de trainer al kende."

Sinkgraven en Bosz hebben een goede band. "Dat zit hem vooral in de speelstijl. Peter Bosz is een aanvallend ingestelde trainer. Een manager die zijn ploegen vooruit durft te sturen. Ik ben een type dat graag aan de bal is, die ook vooruit wil. Daarin zit de klik. Maar aan het einde van de dag blijft het je trainer. Hij is een enorme perfectionist en kan heel kritisch zijn. Dat laat hij zeker niet achterwege."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws