Klap voor FC Utrecht en AZ: UEFA steunt KNVB, kansen slinken

Klap voor FC Utrecht en AZ: UEFA steunt KNVB, kansen slinken

17-06-2020 16:40
308

Slecht nieuws voor FC Utrecht en AZ: het uitvoerend comité van de UEFA heeft zich woensdag achter de KNVB geschaard. De Eredivisie is volgens de juiste richtlijnen afgesloten, klinkt het.

FC Utrecht viel als bekerfinalist en nummer zes van de Eredivisie buiten de boot bij de verdeling van Europese tickets. De club reageerde verbolgen en vocht de beslissing aan bij de UEFA, maar lijkt bot te vangen: de UEFA vindt dat de KNVB de juiste richtlijnen heeft gevolgd bij de afwikkeling van de Eredivisie.

De KNVB stuurde Ajax (beste ticket Champions League), AZ (tweede voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase van de Europa League), PSV (derde voorronde van de Europa League) en Willem II (tweede voorronde van de Europa League) Europa in.

Net als FC Utrecht was AZ het daar niet mee eens. De Alkmaarders wilden het beste ticket voor de Champions League overnemen van Ajax. De twee clubs eindigden het seizoen met een gelijk aantal punten. AZ had een slechter doelsaldo en een beter onderling resultaat. De KNVB wuifde het protest van AZ al resoluut weg.

Na een vraag van Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen bevestigde UEFA-official Giorgio Marchetti dat de brieven van FC Utrecht en AZ in behandeling zijn genomen. "Die zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken", liet hij weten. Voor die datum moeten de clubs officieel zijn ingeschreven.