UEFA-baas Ceferin: 'Ons best gedaan, maar waarschijnlijk is het onvoldoende'

UEFA-baas Ceferin: 'Ons best gedaan, maar waarschijnlijk is het onvoldoende'

Gepubliceerd: woensdag 17 juni 2020 om 18:35wo 17-06-2020 om 18:35

De UEFA is blij met de manier waarop veel bekende voetballers zich uiten in de strijd tegen racisme. Voorzitter Aleksander Ceferin erkent dat de pogingen van de Europese voetbalbond om racisme aan te pakken nog onvoldoende effect sorteren.

Ceferin roemde specifiek spelers als Raheem Sterling (Manchester City), Marcelo (Real Madrid) en Jérôme Boateng (Bayern München). Ook prees hij Manchester United-aanvaller Marcus Rashford, die via een open brief 135 miljoen euro wist los te maken bij de Britse overheid.

"We weten dat de kracht van voetbal enorm is, dus we moeten die gebruiken voor goede berichten", liet Ceferin woensdag weten, geciteerd door Reuters. De Sloveen denkt ook na over de aanpak van de UEFA. "Waarschijnlijk waren de campagnes die we hebben gevoerd onvoldoende. We hebben ons best gedaan, maar ik denk dat we naar het volgende niveau moeten gaan. We weten dat de situatie ernstig is en dat het elke dag serieuzer wordt."

In Nederland namen onder meer Oranje-internationals Memphis Depay en Denzel Dumfries deel aan demonstraties tegen racisme.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws