Zondagavondplannen vallen ook slecht in Eindhoven: 'We vonden en vinden het niks'

Zondagavondplannen vallen ook slecht in Eindhoven: 'We vonden en vinden het niks'

17-06-2020 21:45
34

Ook de PSV-fans zien niet veel in voetbal op zondagavond in het nieuwe seizoen. Het Supporterscollectief Nederland trok eerder deze week al fel van leer en krijgt bijval van Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Tijdens het seizoen 2019/2020 werd er al regelmatig een wedstrijd op zondagavond ingepland, vanaf komend seizoen zal dat standaard het geval zijn. Supporterscollectief Nederland werd al 'overspoeld met boze reacties' en ook in Eindhoven zijn ze niet blij. "We vonden de zondagavond niks, vinden het niks en zullen het niks blijven vinden", laat Timmermans weten aan het Eindhovens Dagblad. De PSV-fan kan zich er alleen in vinden, wanneer er geen publiek naar de stadions mag komen. "Voor bijvoorbeeld mensen met jonge kinderen is het bijna niet te doen om dan naar het stadion te gaan."

Timmermans hoopt dat de maatregel wordt teruggedraaid, maar vreest het ergste. "Onder het mom van corona wordt het er doorheen gerommeld. De kaarten lijken geschud en de clubs staan met de rug tegen de muur. FOX Sports wil dit erdoor duwen." Het steekt hem vooral dat het besluit buiten medeweten van de supportersgroeperingen om is genomen. "Het is een gênante knieval richting de commercie en gaat niet meer veranderen, zo vrezen we. Maar het voelt wel slecht."