Jans zat eerder aan tafel bij FC Twente: 'Voelde me echt heel klein'

Jans zat eerder aan tafel bij FC Twente: 'Voelde me echt heel klein'

18-06-2020 07:50
81

Ron Jans is aangesteld als hoofdtrainer van FC Twente, maar had ook als speler voor de Tukkers uit kunnen komen. In 1982 onderhandelde hij met de club, en Jans kan zich nog goed herinneren waarom die gesprekken op niets uitliepen.

Jans was 23 jaar toen hij de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente kon maken. "Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar ik had toen geen zaakwaarnemer", zegt de trainer nu in De Telegraaf. "Ik zat daar tien minuten helemaal alleen in een kantoortje, zonder begeleiding. Ik had wel wat rondgevraagd van tevoren en vertelde dat ik het allemaal even moest overleggen. Ik voelde me toen echt heel klein."

FC Twente deed hem een bod dat nauwelijks hoger was dan zijn salaris bij PEC Zwolle. "Dat was de reden dat ik naar huis reed en dacht: wil FC Twente mij wel écht hebben?" Uiteindelijk koos Jans voor FC Groningen. "FC Twente was toen heel ontevreden, sprak van een mondeling akkoord, maar dat was er helemaal niet. Als je kijkt naar de gesprekken van nu, dan is dat een wereld van verschil. Die zijn heel goed en positief verlopen."

Jans heeft er geen wrok jegens FC Twente aan overgehouden. "Er is bijna geen Nederlander die FC Twente geen mooie club vindt", zegt hij bij zijn entree in Enschede.