'AZ was al op de hoogte dat Van Praag in deze kwestie achter schermen actief was'

'AZ was al op de hoogte dat Van Praag in deze kwestie achter schermen actief was'

18-06-2020 08:10 Laatste update: 08:22
170

AZ is verbaasd over de e-mail van UEFA-bestuurder Michael van Praag aan de directie van de Alkmaarders. Het erelid van de KNVB deed zijn beklager over de manier waarop AZ probeerde de eerste plek van Ajax over te nemen.

In de mail, die in handen is van Quote, stelde Van Praag onder meer dat hij de actie van AZ 'niet vond kunnen'. De mail zou tegen de regels van de UEFA in zijn. UEFA-bestuurders mogen zich namelijk niet mengen in UEFA-zaken als de bestuurder een verleden heeft bij een van de desbetreffende clubs of bonden. Van Praag is erelid van de KNVB en oud-voorzitter van Ajax.

"Het verbaast me"
Juridisch adviseur van AZ Karim Aachboun reageert in Quote op de mail van Van Praag. "Mijn cliënt AZ was al op de hoogte dat Michael van Praag over deze KNVB-kwestie achter de schermen actief is. Conform de UEFA regels hebben wij daarom zowel de heer Van Praag als de KNVB hiervan niet op de hoogte gesteld", aldus Aachboun.

"Het verbaast me dat het UEFA-lid de huisregels niet kent. Het verzoek ligt thans bij UEFA’s president Aleksander Ceferin. Wat ons betreft is het helder: voetbal dient op het veld te worden beslist en niet achter de schermen", aldus Aachboun. De UEFA liet woensdag op een persconferentie weten dat het van mening is dat de KNVB de competitie goed heeft afgesloten.

UEFA onderneemt geen actie
De UEFA lijkt ook in de Van Praag-kwestie geen actie te gaan ondernemen, omdat het volgens de bond een 'persoonlijke mening is over een binnenlandse aangelegenheid'.