Opvallend interview 'schlemiel' David Luiz: Loop over 14 dagen uit mijn contract

Opvallend interview 'schlemiel' David Luiz: "Loop over 14 dagen uit mijn contract"

18-06-2020 09:32 Laatste update: 09:39
28

David Luiz heeft in een openhartig interview na de wedstrijd van Arsenal tegen Manchester City de schuld van de 3-0 nederlaag op zich genomen. De verdediger pakte een rode kaart en veroorzaakte een strafschop.

Luiz zocht na de wedstrijd zelf de pers op. "Het is niet de fout van het team, het is mijn fout", zei de Braziliaan tegen Sky Sports. "Ik nam de beslissing om te spelen, terwijl ik de afgelopen twee maanden een andere beslissing had moeten nemen. Dat heb ik niet gedaan."

Dat klinkt wat mysterieus, maar Luiz doelt op zijn aflopende contract. "Ik heb nog veertien dagen hier. Ik had eerder een besluit moeten nemen over mijn toekomst, zo vroeg mogelijk. Dat heb ik niet gedaan. Ik wil het niet als excuus gebruiken, het is mijn fout."

Luiz zit dus nog in onzekerheid over zijn toekomst, maar wil zelf inmiddels graag bij Arsenal blijven. "Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Daarom blijf ik hard trainen, daarom ben ik hier vanavond, daarom geef ik dit interview, daarom heb ik tegen de spelers gezegd: niemand hoeft te spreken behalve ik. We wachten nu op het besluit."