NAC komt na Ajax, PSV, Feyenoord en Twente: 'Mooi vijfde van Nederland'

NAC komt na Ajax, PSV, Feyenoord en Twente: 'Mooi vijfde van Nederland'

18-06-2020 13:16 Laatste update: 13:20
110

NAC Breda doet mee in de top van Nederland als het gaat om de verkoop van seizoenkaarten. Na Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente komt de Bredase eerstedivisionist op de vijfde plaats, tot blijdschap van algemeen directeur Matthijs Manders.

De teller staat op ruim 8.700 verkochte seizoenkaarten en NAC verwacht rond 1 juli de 10.000ste te verkopen, meldt Omroep Brabant. Het maakt Manders, sinds enkele weken directeur in het Rat Verlegh Stadion, trots. "Ik ben er nog maar pas en ik probeer iedere dag te begrijpen wat er nu achter zit", reageert hij.

"Het is eigenlijk een beetje ongrijpbaar. Maar wat ik hier in Breda en omstreken wel merk, is een gevoel van trots. De club hoort bij de stad en de stad hoort bij de club. Dat wordt bevestigd door dit aantal seizoenkaarten. We staan toch maar mooi op een vijfde plek in Nederland, terwijl we een niveau lager spelen. Dat geeft een gevoel van trots."

Ad van Bemt van de supportersvereniging en het NAC Museum is dolblij met de massale loyaliteit in tijden van corona. "NAC-supporters zijn hondstrouw, het is de onvoorwaardelijke liefde voor de club. Het is heel simpel, gewoon een kwestie van geel-zwart bloed in je donder."