'Als Huntelaar een heel seizoen in de spits staat bij Ajax, maakt hij er twintig'

'Als Huntelaar een heel seizoen in de spits staat bij Ajax, maakt hij er twintig'

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2020 om 17:27do 18-06-2020 om 17:27

Wim Kieft vindt het een goede zaak dat Klaas-Jan Huntelaar er nog een seizoen aan vastplakt bij Ajax. De oud-international denkt zelfs dat de 36-jarige spits nog prima mee kan als basisspeler in Amsterdam.

"Je moet niet op de bank gaan zitten en denken: ik ben hier om mijn ervaring over te brengen en de boel te begeleiden", zegt Kieft tegen Veronica Inside. "Ik heb veel liever een spits die de concurrentiestrijd aangaat. Zoals hij met Dolberg deed. Toen was hij nog wel een paar jaar jonger natuurlijk, maar je moet de spits wel onder druk zetten. Dat zit wel in Klaas-Jan. Hij blijft enorm ambitieus. Dat is leuk."

Kieft wijst op het verschil met Ibrahim Afellay bij PSV. "Jammer dat het niet is gelukt met die jongen, maar hij kon zijn concurrenten niet onder druk zetten. Je hebt als coach zijnde het liefst dat je elke keer moet denken: zal ik het een keer proberen. Dat vind ik het leuke aan Huntelaar. Als hij een heel seizoen in de spits speelt bij Ajax, maakt hij er twintig."

"Met de manier waarop Ajax speelt zou je ook genoeg hebben aan een spits die ze er zo inloopt", vervolgt de voormalig spits. "Tadic vult dat natuurlijk op een andere manier in, maar die kan ook ergens anders spelen. Ik vind het wel heel leuk (dat Huntelaar doorgaat, red.) en het kan makkelijk in Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede zet van Ajax om door te gaan met Huntelaar?

Ja
91%
Nee
9%
(5694 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws