Financiële compensatie voor vijf clubs: 'Met bloedend voetbalhart gaan we akkoord'

Financiële compensatie voor vijf clubs: 'Met bloedend voetbalhart gaan we akkoord'

18-06-2020 18:08 Laatste update: 18:19
79

De clubs uit het betaald voetbal hebben donderdag voor financiële tegemoetkoming van SC Cambuur, De Graafschap, FC Utrecht, NAC en FC Volendam gestemd tijdens de algemene vergadering. Voorwaarde was dat er geen juridische stappen meer worden ondernomen.

De clubs zijn gedupeerd door de coronacrisis. Cambuur en De Graafschap stevenden af op promotie, maar blijven nu in de Keuken Kampioen Divisie. Utrecht werd Europees voetbal ontnomen (ondanks een zesde plaats en een bekerfinale) en Volendam en NAC hadden niets aan de gewonnen periodetitel. Utrecht ontvangt daardoor een bedrag van 600.000 euro, Cambuur krijgt 425.000 en De Graafschap 375.000. Volendam en NAC incasseren ieder een halve ton, zo wist Chris Woerts al te onthullen.

FC Utrecht gooide al de handdoek in de ring en ook Cambuur gaat akkoord. "Dit is voor ons zeker geen reden tot vreugde en het is met een bloedend voetbalhart dat we akkoord zijn gegaan met deze tegemoetkoming", zegt directeur Ard de Graaf van de Leeuwarders. "Het gevoel van onrecht is nog steeds groot, maar het is niet in het belang van het Nederlandse voetbal en ook niet in het belang van onze club om door te blijven vechten als het perspectief juridisch gezien ongewis is."