LIVE-discussie: Zidane versterkt Real-middenveld, Cillessen start voor Valencia

LIVE-discussie: Zidane versterkt Real-middenveld, Cillessen start voor Valencia

18-06-2020 21:07
6

Real Madrid moet donderdagavond in het spoor van FC Barcelona blijven in de Primera División door te winnen van Valencia. Jasper Cillessen heeft een basisplaats bij Los Che en komt voor het eerst in zijn loopbaan in actie tegen de Spaanse grootmacht.

Isco ontbreekt bij Real Madrid. De spelmaker heeft een heupblessure opgelopen en staat zo'n drie weken aan de kant. Trainer Zinedine Zidane kiest tegen Valencia voor extra zekerheid door vier middenvelders op te stellen: Casemiro, Luka Modric, Toni Kroos en Federico Valverde, die terugkeert in de opstelling. Voorin moeten Eden Hazard en Karim Benzema het verschil maken. Spelers als Gareth Bale, James Rodríguez, Rodrygo, Vinicius Junior, Marcos Asensio en Brahim Diaz vallen buiten de boot. Achterin maakt Marcelo, zondag tegen Eibar nog trefzeker (3-1), plaats voor Ferland Mendy.

Bij Valencia lijkt Cillessen zijn plek onder de lat voorlopig terug te hebben. De Nederlandse doelman stond vorige week in de stadsderby tegen Levante (1-1) ook in de basis. Waar de Koninklijke in een titelstrijd is verwikkeld met Barça, heeft Valencia de punten hard nodig in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van coach Albert Celades staat momenteel achtste.

De opstellingen

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Casemiro, Valverde, Modric, Kroos; Benzema, Hazard

Valencia: Cillessen; Wass, Mangala, Hugo Guillamón, Gayà; Kondogbia, Parejo, Carlos Soler, Ferran; Rodrigo Moreno, Maxi Gómez