Sociedad laat vierde plaats aan Atlético Madrid: Magallán tekent voor assist

18-06-2020 21:28 Laatste update: 21:33
29

Real Sociedad heeft donderdagavond een forse dreun te verwerken gekregen in de strijd om de Champions League-tickets in Spanje. De Basken gingen met 2-0 onderuit bij laagvlieger Deportivo Alavés, mede door een assist van Lisandro Magallán.

Bij Real Sociedad begon onder meer Martin Odegaard in de basis. Ook de Noorse spelmaker kon zijn ploeg echter niet bij de hand nemen. Alleen Mikel Oyarzabal kreeg in de openingsfase een kleine kans, maar de bezoekers wisten zelfs geen één keer op doel te schieten voor rust. Het ging in de tweede helft van kwaad tot erger: na 56 minuten opende Alavés verrassend de score.

De van Ajax gehuurde Magallán legde de bal klaar voor ploeggenoot Borja Sainz, die voor zijn eerste treffer in La Liga tekende. De scheidsrechter leek het doelpunt nog even af te keuren vanwege buitenspel, maar daar stak de VAR een stokje voor. Real Sociedad maakte ook in het vervolg geen vuist. De thuisploeg kreeg zelfs enorme mogelijkheden om uit te lopen: Lucas Perez raakte de paal en de rebound van Luis Rioja werd ook gepareerd.

De tijd tikte weg in het nadeel van Real Sociedad, dat na 81 minuten met tien man verder moest. Joseba Zaldua ontving zijn tweede gele kaart. Dat gold drie minuten voor tijd ook voor Alavés-speler Tomás Pina, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Het werd in de slotseconden zelfs nog 0-2 via Martin Aguirregabiria.

Real Sociedad zakt naar plek zes en verzuimt de vierde plaats over te nemen van Atlético Madrid, dat woensdag overtuigend met 0-5 won van Osasuna.