Steenrijke Ilicali serieus met Fortuna-plannen: 'Wil er grote club van maken'

Steenrijke Ilicali serieus met Fortuna-plannen: 'Wil er grote club van maken'

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2020 om 23:15do 18-06-2020 om 23:15

Fortuna Sittard kan met de hulp van de Turkse tv-magnaat Acun Ilicali richting de subtop van de Eredivisie. Dat verwacht de gerenommeerde Turkse journalist Mehmet Demircan, die twaalf jaar in Nederland woonde.

Isitan Gün, de Turkse voorzitter en eigenaar van Fortuna Sittard, wil Ilicali bij de Limburgse club betrekken. "Hij is een soort John de Mol, maar niet alleen achter de schermen. Ook ervoor, ernaast, ertussen, erop en eronder", reageert Demircan in De Telegraaf.

"Het geld stroomt binnen, ook via reclames op zijn eigen kanaal", vervolgt Demircan, die het geschatte vermogen van Ilicali niet kent. "Maar een voorbeeld: voor Survivor (Turkse variant van Expeditie Robinson, red.) huurt hij voor vier of vijf maanden opnames een eiland in de Dominicaanse Republiek, voor 10 tot 15 miljoen euro."

Volgens Demircan is Ilicali serieus. "Een paar weken geleden vertelde hij live op tv zijn geld eindelijk eens te willen beleggen in een Europese voetbalclub. Fortuna is voor hem geen avontuurtje, hij zal er grote plannen mee hebben en er groei in zien", aldus de journalist. "In Turkije houdt men ieder jaar polls met de vraag wie men hier als mens het meest vertrouwt. Ilicali staat altijd in de top-vijf, is een heel betrouwbare man en de mensen lopen met hem weg."

"Hij wil alles beter doen en kán dat ook doen", benadrukt Demircan, die hoopvolle woorden heeft voor de Fortuna-fans. "Hij zal van Fortuna een grote club willen maken. Het zal mij niets verbazen als hij Fortuna richting de top-5 van Nederland krijgt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws