Cillessen moet toch buigen: Real wint overtuigend, fantastische comeback Asensio

Cillessen moet toch buigen: Real wint overtuigend, fantastische comeback Asensio

18-06-2020 23:58 Laatste update: 23:58
21

Real Madrid blijft in het spoor van koploper FC Barcelona in de Primera División. Jasper Cillessen was donderdag lang een sta-in-de-weg voor de Koninklijke, maar Valencia werd uiteindelijk toch over de knie gelegd: 3-0. Marco Asensio zorgde voor het hoogtepunt van de avond.

De onderhoudende openingsfase in het Estadio Alfredo Di Stefano leverde meteen een aantal goede kansen op. Real Madrid had zoals verwacht de overhand, maar Jasper Cillessen voorkwam een treffer van Eden Hazard met een uitstekende reflex. Valencia liet zich echter niet onbetuigd. De beste mogelijkheid was zelfs voor de bezoekers, die Rodrigo Moreno de paal zagen raken.

De Spaanse aanvaller dacht niet veel later meer geluk te hebben, toen hij een steekpass van Carles Soler afrondde. Na lang beraad zetten de VAR en de scheidsrechter echter een streep door het doelpunt, omdat Maxi Gómez hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Aan de andere kant voorkwam opnieuw Cillessen dat Real profiteerde door Dani Carvajal van scoren af te houden.

In de tweede helft voerde Real Madrid langzaam maar zeker de druk op. Cillessen hield Valencia op de been, maar ook hij was een halfuur voor tijd kansloos. Na een messcherpe combinatie tussen Luka Modric en Eden Hazard kon Karim Benzema afronden: 1-0. Die treffer gaf de ploeg van coach Zinedine Zidane vertrouwen. Real begon beter en beter te spelen, terwijl Los Che er nauwelijks nog uitkwam.

Het hoogtepunt volgde na 74 minuten. Asensio maakte na 396 dagen zijn rentree na een zware knieblessure én scoorde al na veertig seconden. De Spaanse aanvaller schoot een voorzet van Ferland Mendy schitterend binnen: 0-2. Daarmee was Real nog niet klaar. Benzema zorgde voor een fraai toetje door een volley overtuigend achter Cillessen te schieten. Kangin Lee kreeg vervolgens nog een rode kaart door het uitdelen van drie schoppen aan Sergio Ramos.

Door de overtuigende zege brengt Real de achterstand op Barça terug tot twee punten. De Madrilenen gaan zondag op bezoek bij Real Sociedad, de Catalanen komen vrijdag al in actie tegen Sevilla.