FC Groningen ontvangt miljoenenbod: 'Dan moet er wel echt iets geks gebeuren'

FC Groningen ontvangt miljoenenbod: 'Dan moet er wel echt iets geks gebeuren'

19-06-2020 08:25
66

De ergste kou bij FC Groningen tussen Azor Matusiwa en Mark-Jan Fledderus is voorlopig uit de lucht. De twee hebben een 'goed gesprek' gevoerd, vertelt de technisch directeur aan het Dagblad van het Noorden.

Matusiwa ontplofte vorige week in het kantoor van Fledderus, omdat hij geen toestemming kreeg om naar Frankrijk te verkassen. Na een afkoelperiode meldde de 22-jarige middenvelder zich weer in Groningen. Een gesprek tussen de twee bracht verlichting.

"Het was naar omstandigheden een prima gesprek", aldus Fledderus. "Azor heeft iets in zijn hoofd, denkt de stap te kunnen maken. Dan is het ook wel enigszins te begrijpen dat hij er zo in zit. We hebben het goed met elkaar kunnen bespreken. Wat ons betreft zijn er verder geen issues."

Fledderus is verbaasd door de teksten van de zaakwaarnemer van Matusiwa, die in Franse media liet optekenen dat de speler zou hebben geweigerd te trainen. "Nee hoor, dat is niet aan de orde. Hij heeft gewoon op het veld gestaan en volgens de trainer (Danny Buijs, red.) heeft hij ook nog eens prima werk geleverd."

'Bod van drie miljoen'
Eerder deze week bevestigde Fledderus dat Franse clubs concreet zijn voor Matusiwa. Het Dagblad van het Noorden speculeert over een bod van drie miljoen euro. "Maar volgens mij ben ik hartstikke duidelijk geweest", aldus Fledderus. "Het heeft onze voorkeur om hem langer bij FC Groningen te houden."

"Hij moet een belangrijke speler in het team worden komend seizoen. Natuurlijk, ergens is er voor iedereen een prijs, maar dat is niet onze insteek. Dan moet er wel echt iets geks gebeuren."