'El otro De Jong' onder het vergrootglas: 'Hij kan het Barcelona moeilijk maken'

'El otro De Jong' onder het vergrootglas: 'Hij kan het Barcelona moeilijk maken'

19-06-2020 09:33
86

Vrijdagavond speelt Barcelona in de Spaanse Primera División tegen Sevilla, een duel waarin twee De Jong's in actie hadden kunnen komen. Omdat Frenkie de Jong een lichte blessure heeft gaat alle aandacht uit naar Sevilla-spits Luuk de Jong.

De aanvalsleider van Sevilla kan het Barcelona wel eens moeilijk gaan maken, voorspelt El Mundo Deportivo. 'Luuk de Jong is lang, sterk, een overweldigende verschijning en wint gemakkelijk zijn kopduels', zo klinkt het vanuit Spanje. 'Daarmee is hij de typische spits die het Barcelona moeilijk kan maken. Hij is iemand met de kenmerken van Edin Dzeko.'

De krant weet dat De Jong na een matige start in Andalusië bakken met kritiek over zich heen kreeg, maar 'na de beslissende goal in de derby omarmde Sevilla hem'. Volgens MD heeft de lange aanvaller zich knap in het team van trainer Lopetegui gespeeld en kan hij nu omgaan met de hogere verwachtingen, iets waar ook Frenkie de Jong mee te maken kreeg na zijn overstap.

Naar alle waarschijnlijkheid staat de De Jong van Barcelona aanstaande dinsdag weer aan de aftrap als de Catalanen het gaan opnemen tegen Athletic Club. Om zijn klachten niet te laten verergeren laat de middenvelder uit Arkel het duel tegen Sevilla aan zich voorbij gaan.