Aanvoerder De Wijs speelt zich in de kijker: 'Dat schuif ik nog even terzijde'

Aanvoerder De Wijs speelt zich in de kijker: 'Dat schuif ik nog even terzijde'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 10:09vr 19-06-2020 om 10:09

Jordy de Wijs moet Hull City als aanvoerder in de Championship zien te houden. De voormalig verdediger van PSV wordt door trainer Grant McCann naar voren geschoven als de aangewezen persoon die Hull bij de hand moet nemen.

Daarnaast heeft De Wijs een aanbieding van zijn club liggen om tot 2024 bij te tekenen, maar is er volgens het Eindhovens Dagblad ook al interesse van grotere clubs. "Een beslissing over de toekomst schuif ik zeker tot het einde van het seizoen terzijde", laat de sterke stopper weten. "De komende weken heb ik maar een doel en dat is met de club handhaving zien te bewerkstelligen."

Hull is na een goede seizoensstart afgezakt naar de onderste regionen en dus moeten De Wijs en zijn ploeggenoten in de laatste wedstrijden van het seizoen op hun best zijn. "Het is zo zonde dat het niet met publiek kan. In onze competitie speel je bijna altijd in stadions met tienduizenden mensen. Voor de sfeer en beleving ben ik mede naar Engeland gekomen en natuurlijk zijn de contracten hier bepaald niet slecht, dat is zeker waar."

Captain De Wijs zal ondanks het gebrek aan steun van de fans proberen om zijn team mee op sleeptouw te nemen richting handhaving. "Voor mij voelt het zeker als een erkenning dat ik nu aanvoerder ben, maar veel belangrijker is dat ik mijn ploeggenoten goed kan helpen en dat we samen alles geven voor elk punt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws