Slot volhardend: 'Iedereen kan roepen dat ik complete onzin heb gesproken'

Slot volhardend: 'Iedereen kan roepen dat ik complete onzin heb gesproken'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 13:26vr 19-06-2020 om 13:26

Niet AZ, maar Ajax krijgt het beste ticket voor de Champions League van volgend seizoen, zo werd deze week bevestigd door de UEFA. Arne Slot is het daar niet mee eens. De trainer van AZ vertelt voor de camera van FOX Sports zijn kant van het verhaal.

"Ik heb in de media gezien dat het nogal eens over AZ is gegaan", begint Slot, die verwijst naar het Alkmaarse pleidooi om het beste Champions League-ticket over te nemen van Ajax. AZ eindigde in punten gelijk met Ajax, met een minder doelsaldo, maar een beter onderling resultaat.

"Het is eigenlijk nooit over de inhoud gegaan", vindt Slot. "We kregen geen contact met de KNVB en zijn toen rechtstreeks naar de UEFA gegaan. Dáár is het vooral over gegaan, niet zozeer wáár we nou eigenlijk voor pleitten."

"Best een beetje vreemd"
De trainer van AZ zet vervolgens uitgebreid de gang van zaken uiteen. "De KNVB heeft aangegeven dat ze dit seizoen niet naar de reglementen kijken, want die voorzien niet in het feit dat een seizoen na 25 of 26 wedstrijden wordt afgesloten. Dus: sorry Cambuur, sorry De Graafschap, jullie promoveren niet. En heel mooi voor jullie, ADO en RKC."

"Dan zegt de UEFA: we willen dat jullie de Europese tickets verdelen en dat moet gebeuren op sportieve gronden. Nou, dat is de reden dat de KNVB keuzes heeft moeten maken. Mijn lezing: als je dan teruggrijpt naar de reglementen (doelsaldo vóór onderling resultaat, red.), dan is dat best een beetje vreemd."

"Als de KNVB had gezegd dat ze doelsaldo een betere sportieve grond dan onderling resultaat vinden, had ik het daar ook niet mee eens kunnen zijn, maar was het wel makkelijker te accepteren", vervolgt Slot, die zag dat in Frankrijk wel onderling resultaat de doorslag gaf. "Dan is het volgens mij niet zo heel gek dat je daar vragen over hebt."

Slot is benieuwd wat de reacties zullen zijn op zijn nieuwe uitspraken. "Het is niet uitgesloten dat morgen iedereen roept dat ik complete onzin heb gesproken, maar dit is zoals ik het gezien heb de afgelopen weken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Slot?

Ja
42%
Nee
58%
(1589 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws