Slot hoopt nog altijd op 'Ajax-ticket': 'Het ging in de media niet over de inhoud'

Slot hoopt nog altijd op 'Ajax-ticket': 'Het ging in de media niet over de inhoud'

19-06-2020 14:15
180

AZ-trainer Arne Slot koestert nog altijd de hoop op een direct Champions League-ticket. De Alkmaarders stonden in punten gelijk met Ajax toen het Eredivisie-seizoen afgebroken werd, maar waren in het nadeel qua doelsaldo: hierdoor sloot Ajax het seizoen als nummer één af en werd AZ de runner-up van de Eredivisie.

En dat is een wereld van verschil: Ajax mag hoogstwaarschijnlijk direct instromen in de poulefase, terwijl AZ het moet doen met een plek in de tweede voorrondes, die eind augustus al van start gaan. Eind mei werd duidelijk dat AZ de UEFA had benaderd, in de hoop alsnog tot nummer één uitgeroepen te worden. De Alkmaarders wezen naar het onderling resultaat, aangezien ze afgelopen seizoen twee keer van Ajax hadden gewonnen.

Slot staat vierkant achter deze actie en hoopt volgens Voetbal International nog steeds op een direct toegangsbewijs voor de Champions League. "In de media is het tot nu toe alleen gegaan over hoe AZ het heeft aangepakt en niet over de inhoud", wordt hij geciteerd door VI. De 41-jarige trainer vindt het krom dat bij de kwestie-Ajax/AZ wél naar de competitiereglementen is gekeken en bij de beslissing over promotie/degradatie niet.