Officieel: PSV heeft technische staf van nieuwe trainer Schmidt rond

Officieel: PSV heeft technische staf van nieuwe trainer Schmidt rond

19-06-2020 16:05 Laatste update: 16:14
32

De technische staf van PSV-trainer Roger Schmidt is helemaal rond. De Duitser wordt geassisteerd door een aantal landgenoten én André Ooijer en Raimond van der Gouw

Ooijer, Lars Kornetka en Jörn Wolf, die al eerder aangesteld werd, zijn de assistenten van Schmidt. Van der Gouw is de keeperstrainer en Benjamin Kügel de conditietrainer. Boudewijn Zenden keert terug in zijn rol als specialistentrainer. Hij was vorig jaar assistent.

"We denken dat we erin geslaagd zijn om de juiste personen aan elkaar te koppelen", zegt technisch manager John de Jong op de clubsite van PSV. "Met de combinatie van gerenommeerde mannen uit het netwerk van Roger Schmidt, enkele echte PSV'ers en Raimond van der Gouw, creëren we in onze ogen een staf die complementair is. Wij wilden graag een frisse wind rondom de A-selectie creëren, met tevens ruimte voor het typische PSV-dna."

"Dat laatste is zowel in de technische als ondersteunende staf dik in orde. Schmidt zorgt vanzelfsprekend voor het nieuwe geluid. Omdat Roger in de voorbije periode geen club had, hebben we ruim de tijd gehad om ons te oriënteren. We hebben uitgebreid met de kandidaten gesproken en uiteindelijk keuzes gemaakt waar we allemaal volledig achter staan. We hebben een uitstekend gevoel bij deze staf."

Bas Roorda is de teammanager van PSV. Hij volgt clubicoon Mart van den Heuvel op, die wel nog betrokken blijft bij PSV.