Jans heeft eerste assistent voor FC Twente binnen: 'Past in het plaatje'

Jans heeft eerste assistent voor FC Twente binnen: 'Past in het plaatje'

19-06-2020 16:18
62

De eerste assistent-trainer van Ron Jans bij FC Twente is binnen. Andries Ulderink heeft vrijdag een contract voor twee seizoenen getekend in Enschede. 

Tijdens de presentatie van Jans werd al duidelijk dat Ulderink een kandidaat was voor Twente. Beide partijen spraken donderdag al met elkaar. Nu zijn de handtekeningen gezet.

Wedden

Meer odds

"In de gesprekken met Jan Streuer (technisch directeur, red.) en Ron Jans was ik onder de indruk van de voetbalkennis en de energie die van de heren uitging. Vanaf de eerste seconde voelde het vertrouwd", zegt Ulderink. "FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie. Daar wil ik bijvoorbeeld heel graag mijn steentje aan bijdragen."

Streuer is blij dat Twente Ulderink heeft weten te strikken. "Het is goed dat we na de komst van Jans al zo snel de volgende uitbreiding van de technische staf kunnen aankondigen. We hebben gedreven mensen nodig met ervaring en die weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij de club. Andries Ulderink past volledig in dat plaatje."

Het is de bedoeling dat Jans nog een assistent krijgt. Ivar van Dinteren wordt genoemd.