Touré wijst Eredivisie-clubs én buitenland af: 'Ik moet PSV een compliment geven'

Touré wijst Eredivisie-clubs én buitenland af: 'Ik moet PSV een compliment geven'

19-06-2020 19:11 Laatste update: 20:59
68

Cheick Touré kiest heel bewust voor een meerjarig contract bij PSV, ondanks interesse uit binnen- en buitenland. De aanvaller had het beste gevoel bij de club uit Eindhoven, vertelt zaakwaarnemer Melvin Plet. De overstap van Feyenoord naar PSV mag gerust verrassend worden genoemd.

Er was veel belangstelling voor Touré, die Feyenoord na zeven seizoenen verlaat. Onder meer ADO Den Haag wilde hem hebben. "Er waren meerdere clubs met interesse. Hij had echt genoeg aanbiedingen, maar dit was voor ons nummer één", zegt Plet in gesprek met VoetbalPrimeur

"Ik moet PSV echt een compliment geven. We waren een tijdje bezig. Iedereen kijkt naar de toptalenten van Feyenoord. De laatste maand is het een beetje gaan lopen", zegt Plet. "Wij hebben het goed bekeken en PSV heeft het goed bekeken. Het ziet er allemaal goed uit en het plan is goed. Het is geen rommeltje bij PSV."

Feyenoord wilde door met Touré, maar kon de aanvaller niet overtuigen om langer te blijven. De club wilde hem stallen in het nieuwe O21-elftal. Het plan van PSV sprak Touré meer aan. "PSV kwam met een goede presentatie waar ze hem willen hebben in de winterstop en hoe ze daar willen komen. Ze hadden echt een plan", zegt Plet. "Het is niet even meehobbelen, ze hebben echt een uitgeschreven plan. Dat spreekt heel erg aan. Dit is het beste voor Cheick z'n carrière op dit moment."

Touré moet zich via Jong PSV in het eerste elftal zien te knokken. Garanties heeft hij niet. "Hij traint en speelt op hoog niveau en moet zich bewijzen. Dat is nou eenmaal zo. Het maakt niet uit of je bij Helmond Sport, FC Utrecht of ADO Den Haag speelt. Zo staan wij er niet in. PSV moet hem begeleiden en de goede trainingen geven."

"Het is heel simpel bij PSV. Als je je voeten laat spreken kun je snel naar het eerste", vervolgt Plet. "Ze ondersteunen je in alles. Daar willen wij gebruik van maken. Hij moet gewoon mee gaan trainen met de grote jongens, meespelen in de Keuken Kampioen Divisie en dan door. Die weg is er bij PSV."

Meerdere Eredivisie-clubs hadden interesse, maar er waren ook opties uit het buitenland. "Buitenlandse opties zijn er zeker geweest, maar dat was geen optie. Wij vonden dit de beste keuze. PSV is een stap vooruit."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s