NIeuws uit Zuid-Engeland: Locadia mag jaartje langer in de MLS blijven spelen

NIeuws uit Zuid-Engeland: Locadia mag jaartje langer in de MLS blijven spelen

19-06-2020 19:38
15

Jürgen Locadia blijft voorlopig in de Amerikaanse Major League Soccer spelen. De 26-jarige oud-PSV'er wordt door Brighton & Hove Albion aan FC Cincinnati verhuurd en die uitleenbeurt is vrijdag officieel verlengd.

Aanvankelijk zou hij tot de zomer van 2020 gehuurd worden, maar Locadia wordt nu tot medio 2021 in Cincinnati gestald. "Deze verlenging geeft Jürgen de kans om een vervolg te geven aan zijn in maart begonnen MLS-avontuur", laat Brighton-directeur Dan Ashworth weten aan de clubkanalen van The Seagulls. "Wij zullen zijn ontwikkeling blijven volgen en we wensen hem het komende jaar alle succes."

Locadia begon flitsend aan zijn Amerikaanse avontuur met een doelpunt in zijn debuutwedstrijd tegen de New York Red Bulls. Na twee wedstrijden werd de Amerikaanse competitie stilgelegd: binnenkort zullen de clubs beginnen aan een onderling toernooi, dat zal plaatsvinden in Disney World in Orlando. Het FC Cincinnati van Locadia, Siem de Jong, Maikel van der Werff, Haris Medunjanin en trainer Jaap Stam treft onder meer het Atlanta United van Frank de Boer.