'Ajax gaat akkoord met wens Dest, bal ligt bij de clubs'

'Ajax gaat akkoord met wens Dest, bal ligt bij de clubs'

19-06-2020 22:02
147

FC Barcelona en Paris Saint-Germain azen op Sergiño Dest, maar de Ajacied wil maar naar één club: Bayern München. Of de transfer rond gaat komen hangt van Ajax en Bayern af.

Dat meldt Sky Germany vrijdag. Dest heeft een transferwens en Ajax is daarmee akkoord gegaan, verzekert Sky. Naar verluidt wil Ajax tussen de twintig en dertig miljoen euro voor de Amerikaan. Het contract van Dest loopt nog twee seizoenen door, tot 2022.

Geruchten rond Dest en Ajax zijn er al maanden. De rechtsback brak pas afgelopen seizoen door in Amsterdam, maar vindt het nu al tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Of het van een transfer gaat komen ligt aan Ajax en Bayern. Sky vraagt zich af of Bayern bereid is om te voldoen aan de vraagprijs van Ajax. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft in de media aangegeven niet aan kortingen te doen, ook niet vanwege de coronacrisis. 

"Wij hebben vernomen dat hij een voorkeur heeft voor Bayern München", laat Sky-journalist Max Bielefeld weten. "Er zijn twee andere clubs in de race: Bayern en PSG, maar Bayern heeft zijn voorkeur."