Piqué baalt en trekt conclusies: 'Voor Barça moeilijk om titel nog te winnen'

Piqué baalt en trekt conclusies: 'Voor Barça moeilijk om titel nog te winnen'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juni 2020 om 07:56za 20-06-2020 om 07:56

Gerard Piqué twijfelt aan de titelkansen van FC Barcelona in de Primera División. De 33-jarige verdediger erkent na het 0-0 gelijkspel tegen Sevilla dat aartsrivaal Real Madrid de beste papieren heeft.

"Als je kijkt naar hoe de laatste wedstrijden zijn verlopen, dan wordt het voor ons heel moeilijk om de competitie te winnen", zegt Piqué in Spaanse media. "We verkeren nu in een positie waarin we niet langer alleen van onszelf afhankelijk zijn. Gezien het speelschema, is het moeilijk voor te stellen dat Real Madrid nog punten laat liggen. Maar we zullen alles geven om proberen te winnen."

De Koninklijke kan zondag op basis van het onderling resultaat de koppositie overnemen van de Catalanen. Dan moet de ploeg van trainer Zinedine Zidane wel winnen van Real Sociedad. Real Madrid steekt na de overtuigende 3-0 zege op Valencia echter in goede vorm.

Barça had beduidend meer moeite met Sevilla, maar volgens Piqué verdiende zijn ploeg de overwinning. "Het was een zware wedstrijd. We speelden niet slecht. Dit voelt als twee verloren punten, want wij hadden meer kansen en zij oogden vermoeid in de slotfase. Maar ze staan niet voor niets derde in La Liga. Het is een topteam. We kunnen niet verrast zijn dat het moeilijk was."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Neemt Real Madrid zondag de koppositie over van Barcelona?

(1136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws