Stengs: 'Je hebt ambities, dat weet de club. Maar het moet beter zijn dan AZ'

Stengs: 'Je hebt ambities, dat weet de club. Maar het moet beter zijn dan AZ'

20-06-2020 08:32
97

Calvin Stengs begrijpt dat AZ zich niet zomaar neerlegt bij de tweede plaats achter Ajax in de Eredivisie. De 21-jarige aanvaller van de Alkmaarders denkt dat het seizoen op een eerlijkere manier afgehandeld had kunnen worden.

"Ik denk dat iedereen dat zou doen", zegt Stengs in de Volkskrant over de keuze van AZ om via de UEFA het beste Champions League-ticket op te eisen. "Er is geen duidelijke regelgeving bij een afgebroken competitie. Een beslissingswedstrijd was beter geweest."

"De frustratie blijft nog wel een tijdje hangen", vervolgt Stengs over het afgebroken seizoen. "Het kriebelt als je ziet dat andere competities wel hervat worden. Het was een memorabel seizoen, maar had nog mooier kunnen worden. Dat accepteren is lastig, de teleurstelling overheerst. We hadden het gevoel dat het kon, maar we zullen het nooit weten."

Na het ijzersterke seizoen van AZ gonst het van de transfergeruchten rond de uitblinkers. Oussama Idrissi zet zijn zinnen op een transfer, terwijl Myron Boadu een langer verblijf juist niet uitsluit. "Je hebt ambities, dat weet de club ook", reageert Stengs. "Dat geldt voor veel jongens. Je weet niet hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. Er is geen haast, dit is een goede selectie."

Het EK van volgend jaar zomer speelt geen rol. "Daar moet je de keuze niet van laten afhangen. Het moet beter zijn dan AZ, we spelen hier om de prijzen. Met deze selectie doe je dat volgend seizoen ook."