Gözübüyük hekelt 'geslijm, geroddel en gekonkel': 'Kan mooi wedstrijdje opleveren'

Gözübüyük hekelt 'geslijm, geroddel en gekonkel': 'Kan mooi wedstrijdje opleveren'

20-06-2020 09:15
23

Achter de schermen worden er in de Nederlandse scheidsrechterswereld heel wat spelletjes gespeeld. De arbiters vechten onderling strijdjes uit in de hoop de mooiste wedstrijden toegewezen te krijgen door de KNVB, schetst het Algemeen Dagblad.

"Het punt is een beetje dat iedereen vecht om die ene mooie wedstrijd, en dat je daarbij mede afhankelijk bent van de beoordelingen die je krijgt, van de mensen die je aanstellen", vertelt Bas Nijhuis. "Ik durf te zeggen dat ik er gezond schijt aan heb gekregen, maar zeker als je jong bent, ga je daar bijna automatisch in mee. Alles voor een goed cijfer. Het is één groot spel."

Danny Makkelie herkent dat: "Het is een individuele sport, maar óók een jurysport. Een tennisser kan zijn eigen wedstrijden winnen, een scheidsrechter is afhankelijker. Maar de manier waarop dingen worden uitgevochten, gaat soms veel te ver."

Ook Serdar Gözübüyük, van wie bekend is dat hij in de clinch ligt met Makkelie, is uitgesproken. "Er wordt wat afgeslijmd, geroddeld en gekonkeld. Sommige scheidsrechters doen er alles aan om maar een beetje in het gevlei te komen bij hun bazen, want dat kan een mooi wedstrijdje opleveren."