Brands mocht 'klein stukje' bijdragen: 'Dat is bij PSV uit hoofd Wijnaldum gezet'

Brands mocht 'klein stukje' bijdragen: 'Dat is bij PSV uit hoofd Wijnaldum gezet'

20-06-2020 09:31
55

Marcel Brands is 'hartstikke trots' op Georginio Wijnaldum. De technisch directeur van Everton haalde de inmiddels 29-jarige middenvelder van Liverpool in 2011 van Feyenoord naar PSV.

"Ik heb Gini heel jong gehaald en hij was een dure aankoop", steekt Brands van wal in De Telegraaf. "Als ik ergens een heel klein stukje aan heb mogen bijdragen, is het dat bij PSV dat nummer 10-verhaal uit zijn hoofd is gezet. Daar waren we toen al mee bezig. Ik vond dat hij een allround middenvelder moest worden, want dan kon hij de wereldtop bereiken."

"Dat niveau heeft hij gehaald", constateert Brands over de middenvelder van Liverpool en Oranje. "Hij is niet meer de klassieke nummer 10. Hij kan aanvallen, verdedigen, heeft loopvermogen, techniek en bezit een ongelooflijk gevoel om in de zestien meter te komen en te scoren."

"Het laatste waarin hij nog kon groeien, was zijn persoonlijkheid. Dat is ook gebeurd. Hier in Engeland is hij een grote meneer geworden. Ik denk dat hij bij Jürgen Klopp als een van de eersten op het wedstrijdformulier komt", besluit de director of football van Everton. De stadgenoten nemen het zondagavond tegen elkaar op in de Premier League.