Hyballa op oorlogspad: 'Dan komt hij met buitenlandse spelers die niemand kent'

Hyballa op oorlogspad: 'Dan komt hij met buitenlandse spelers die niemand kent'

20-06-2020 10:30
107

Peter Hyballa, de trainer van NAC, heeft in een interview hard uitgehaald naar zijn eigen technisch manager Tom Van den Abbeele. De twee zijn het niet eens over de te volgen koers en Hyballa legt fijntjes uit waar het volgens hem misgaat.

De Duitse trainer is nooit bang om zijn mening te verkondigen en gaat ook nu met gestrekt been in. "Hij komt met jonge buitenlandse spelers van 18, 19 jaar uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België waar intern nog nooit iemand van gehoord heeft", begint Hyballa bij BN De Stem zijn relaas. "En in algemene zin heeft die categorie voetballers last van heimwee, omdat ze uit hun directe omgeving worden getrokken. Nog geen twintig jaar, de eerste keer zonder hun moeder, alleen in een onbekend land, een andere taal en uitgescholden door een vol stadion."

Daarnaast is Hyballa het niet eens met het type huurspelers dat naar Breda komt. "Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren."

Hyballa wil de supporters van NAC duidelijk maken wat er speelt. "Bijna 9.000 supporters hebben hun seizoenkaart verlengd, maar ze hebben geen idee wat er zich achter de schermen afspeelt. Ze betalen honderden euro's aan de club, als ze dan een elftal krijgen te zien dat niet voor promotie kan spelen, doet mij dat ook voor hen pijn. En als dat dan gebeurt, wie legt dat de supporters uit? En wie is de kop van Jut als NAC drie keer op rij verliest?