'NEC stunt met komst van Belgisch jeugdinternational (18) van Club Brugge'

'NEC stunt met komst van Belgisch jeugdinternational (18) van Club Brugge'

20-06-2020 11:08
34

NEC lijkt te gaan stunten met de komst van Mathias De Wolf. De 18-jarige middenvelder uit België speelt in de jeugdopleiding van Club Brugge, maar staat op het punt om een driejarig contract in Nijmegen te tekenen.

Vrijdag werd de talentvolle Belg al medisch gekeurd en op een paar punten na is het contract voor de jeugdinternational van België al klaar. Dat weet De Gelderlander. De Wolf stond al langer op de scoutingslijstjes in Nijmegen, maar omdat veel clubs naar hem informeerden dacht NEC geen kans te hebben. De zaakwaarnemer van de middenvelder liet echter aan de Nijmegenaren weten dat zijn cliënt in gesprek wilde.

De Wolf is enthousiast over NEC omdat hij denkt dat hij in De Goffert een 'volgende stap' kan zetten door veel in het eerste elftal uit te komen. Op dit moment speelde de Belg nog geen wedstrijden in de hoofdmacht en dus is speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie volgens De Wolf een uitgelezen mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.

Dat NEC de mogelijkheid heeft om de 18-jarige middenvelder te halen is verrassend. De Wolf blonk vaak uit in wedstrijden van Belgische vertegenwoordigende elftallen en scoorde vier goals in zeven wedstrijden in de Youth League voor Club Brugge. Hij wordt getypeerd als een 'linkspoot met een extreem loopvermogen'.