Van der Wiel: 'Niets liever dan weer bij Ajax spelen, zou het zelfs gratis doen'

Van der Wiel: 'Niets liever dan weer bij Ajax spelen, zou het zelfs gratis doen'

20-06-2020 11:36
93

Gregory van der Wiel zou graag weer voor Ajax willen spelen. De rechtsback, die sinds maart 2019 zonder club zit nadat hij wegging bij Toronto, woont in Amsterdam en zou naar eigen zeggen zelfs gratis voor de regerend landskampioen willen spelen.

Van der Wiel speelde tot medio 2012 voor Ajax, waarna hij naar Paris Saint-Germain vertrok. Daar stond de nu 32-jarige rechtsback vier jaar onder contract. Fenerbahçe was de volgende stop voor Van der Wiel, maar in Turkije hield hij het minder lang vol. "Na die tijd heb ik mezelf nog bij Ajax aangeboden", zegt de verdediger op de website van de Amsterdammers. "Dat is toen helaas niet doorgegaan."

Officieel heeft de 46-voudig international zijn carrière al beëindigd. Hij is ondernemer geworden. "Maar het voetballen kriebelt nog steeds. Ik doe momenteel niets en woon in Amsterdam. Ik zou niets liever willen dan weer bij Ajax spelen, ik zou het zelfs gratis doen."

Als Van der Wiel op zijn loopbaan terugkijkt vraagt hij zich af of er niet meer in gezeten had. "Maar dingen lopen zoals ze lopen, je maakt bepaalde keuzes en daaruit ontstaan dan kansen. Een voorbeeld: ik maakte een keuze door bij Ajax te blijven, terwijl ik voor een recordbedrag naar het Bayern München van Van Gaal kon. Ik was een eigenwijze jongen en heb het toen niet gedaan. Nu denk ik nog wel eens: was je gek ofzo?"