Hyballa kraakt werkwijze van NAC-collega: 'Hij pakte helaas steeds niet door'

Hyballa kraakt werkwijze van NAC-collega: 'Hij pakte helaas steeds niet door'

20-06-2020 11:53
14

Peter Hyballa kan niet samenwerken met Tom Van den Abbeele, de technisch manager van NAC. De Duitse oefenmeester zit niet op één lijn met zijn Belgische collega en laat in een uitgebreid interview weten waarom.

NAC heeft een intensieve samenwerking met Manchester City, maar Hyballa zou graag zien dat die anders wordt gebruikt. "In principe sta ik altijd open voor de echt grote talenten, die heeft City ook", valt te lezen in BN De Stem. "Maar de technisch manager komt steeds met dezelfde lijst waarvan wij al tien keer hebben gezegd dat die spelers niet goed genoeg zijn."

"Twee City-spelers, die door ons live bekeken zijn, waren zeker interessant voor ons", gaat de Duitser verder. "Maar in het gesprek dat volgde, miste ik nederigheid bij die spelers. Je mag best weten dat Breda in Nederland ligt en NAC in de eerste divisie uitkomt."

Ook hoopt Hyballa op meer daadkracht bij zijn technisch manager. "Een aantal voorbeelden. We waren bezig met Jordy Bruijn (ging uiteindelijk van Heerenveen naar NEC, red.) en Elmo Lieftink (verliet Go Ahead Eagles voor De Graafschap, red.) en nu Jesper Drost. De technisch manager pakte helaas steeds niet door, want het is bij Bruijn en Lieftink niet op de financiën afgeketst. Dat is de waarheid."

Binnen NAC weet men van de gebrouilleerde relatie tussen Hyballa en Van Den Abbeele. "Ik speel geen spelletjes. Wat ik nu vertel, is intern al lang geen geheim meer. De technisch manager, de oude en de nieuwe algemeen directeur, de mensen in de raad van commissarissen, mijn technische staf; allemaal weten ze wat ik van de huidige situatie vind. Dat heb ik ze tijdig en vaak genoeg verteld."