Van den Abbeele reageert op frontale aanval Hyballa: 'Dat is ook mijn taak'

Van den Abbeele reageert op frontale aanval Hyballa: 'Dat is ook mijn taak'

20-06-2020 12:58
32

Technisch manager Tom Van den Abbeele van NAC Breda houdt zich op de vlakte na de felle kritiek van Peter Hyballa. De Belg erkent dat hij weleens van mening verschilt met de Duitse trainer.

Hyballa opende zaterdag in een uitgebreid interview met BN DeStem frontaal de aanval op Van den Abbeele, maar die weigert hetzelfde te doen. "We zijn beiden professionals en praten iedere dag over de beste selectie voor NAC om te kunnen promoveren", zegt de technisch manager tegen de regionale krant.

"Natuurlijk verschillen we weleens van mening als het gaat om posities en spelers. Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over", legt Van den Abbeele uit. "Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken. Daarom willen we ook talenten, idealiter uit de eigen opleiding, een kans geven om minuten te maken in ons eerste elftal."

"Maar laat ik duidelijk zijn, ons primaire doel is een selectie samen te stellen, binnen de financiële mogelijkheden, waarmee we kunnen strijden voor promotie", besluit de Belg diplomatiek.