Rampzalige herstart voor Arsenal: nederlaag in minuut 95, horrorblessure voor Leno

20-06-2020 17:55 Laatste update: 18:02
14

De hervatting van de Premier League is voor Arsenal uitgelopen op een regelrechte catastrofe. The Gunners hadden woensdag al niets in te brengen tegen Manchester City en lieten zich zaterdag in extremis verrassen door laagvlieger Brighton & Hove Albion: de ziekenboeg werd bovendien verder gevuld aan de Zuid-Engelse kust.

Tegen Manchester City vielen Granit Xhaka en Pablo Marí al geblesseerd uit, zaterdag belandde ook doelman Bernd Leno in de lappenmand. De Duitser sprong na ruim een half uur spelen op om een lange bal op Neal Maupay te onderscheppen, landde zeer ongelukkig op zijn rechterbeen en schreeuwde het uit van de pijn. Leno moest uiteindelijk per brancard van het veld af.

Arsenal had op dat moment al niet veel geluk gehad: Bukayo Saka trof de lat en ook Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette kwamen niet tot scoren. Aubameyang scoorde in de tweede helft wel, maar de VAR stelde vast dat de spits uit Gabon buitenspel stond: de treffer werd afgekeurd.

Nadat Maupay een forse kans voor de gastheren miste, sloeg Arsenal diep in de tweede helft alsnog toe. Nicolas Pépé draaide vanaf rechts naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek: 0-1. Heel lang konden The Gunners niet van deze voorsprong genieten: Solly March gaf de bal strak voor, Lewis Dunk gaf het beslissende tikje en de 1-1 was een feit. Daar bleef het ook bij, ondanks kansen voor Aubameyang aan de ene kant en Davy Pröpper aan de andere zijde.

Een puntendeling leek aanstaande, maar in minuut 95 (!) ging het alsnog mis. Maupay kwam vrij voor de ingevallen doelman Emiliano Martínez en toonde zich ijzig kalm: 2-1. Arsenal blijft voorlopig negende en dreigt verder achterop te raken in de race om Europees voetbal. Nummer 15 Brighton staat dankzij de even late als cruciale zege vijf punten los van de streep.