Van FC Utrecht naar Manchester City: 'Volgend jaar in 5 verschillende competities'

Van FC Utrecht naar Manchester City: 'Volgend jaar in 5 verschillende competities'

20-06-2020 18:05
33

De zestienjarige Mikki van Sas had tijdens de voorbije weken de wereld aan zijn voeten. De talentvolle keeper uit Utrecht stond in de belangstelling van Ajax en FC Barcelona, maar ruilde de FC uit zijn geboortestad in voor Manchester City.

Van Sas maakte in 2016 de overstap van amateurclub USV Hercules naar FC Utrecht. Als twaalfjarige mocht hij een testwedstrijd keepen. "Ik vond het erg spannend en speelde geen geweldige wedstrijd. Maar na één redding had Stefan Postma (keeperstrainer bij FC Utrecht, red.) blijkbaar genoeg gezien, want ik mocht komen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Vier jaar later mag de sluitpost dus al een droomtransfer maken. "Ik kies niet voor de glitter en de glamour, maar Manchester City heeft het beste plan met mij", verklaart hij zijn weloverwogen beslissing. Volgend seizoen kan Van Sas in ieder geval aan de bak. "Ik begin in Onder 18, waarmee wij in vijf verschillende competities uitkomen. In die wedstrijden speel ik soms met een sterke en soms met een minder sterke verdediging, omdat dat goed is voor mijn ontwikkeling."

Bij The Citizens zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden voor de Utrechter. "Als het goed gaat, krijg ik de kans in Onder 23 en mag ik misschien met het eerste elftal meetrainen", vertelt Van Sas, die komende zomer op kamers gaat in Engeland. "Ik heb er ongelofelijk veel zin in, al ga ik mijn familie en vrienden natuurlijk enorm missen."