Getafe-motor hapert: Champions League raakt uit zicht voor Ajax-kwelgeest

20-06-2020 21:30
102

De herstart van de Primera División is Ajax-kwelgeest Getafe maar matig bevallen. Ook de derde competitiewedstrijd in acht dagen tijd leverde geen overwinning op voor de Azulones, die de cruciale vierde plek in de competitie langzaam uit het zicht verliezen.

De thuiswedstrijd tegen Eibar van zaterdagavond leverde aanvankelijk geen problemen op. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong: Marc Cucurella slingerde de bal het strafschopgebied in, Ángel bracht hem voor de goal en Peter Etebo gaf het beslissende tikje. Laagvlieger Eibar kon weinig klaarspelen en kreeg in de blessuretijd van de eerste helft pas zijn eerste kans, maar scoorde wel meteen: vlak na het aanbreken van minuut zes (!) zette Charles zijn hoofd tegen een opnieuw ingebrachte vrije trap.

In de tweede helft viel er nagenoeg niets te beleven in het Coliseum Alfonso Pérez. Vier minuten voor tijd sloegen de gasten echter even verrassend als bikkelhard toe: centrale verdediger Pedro Bigas dook plotseling voor het doel van Getafe op en kopte de 1-2 binnen. Het feestje van Eibar werd echter wreed verstoord door de VAR, die buitenspel had geconstateerd.

Getafe kon dus opgelucht ademhalen, maar heeft ook aan het 1-1 gelijkspel niet veel. De stuntploeg blijft voorlopig vijfde: Atlético Madrid kan het verschil zaterdag vergroten naar vijf punten, als het thuis van Real Valladolid wint.