Jans over Oranje-boycot: 'In deze tijd... Derksen heeft zijn hand overspeeld'

Jans over Oranje-boycot: 'In deze tijd... Derksen heeft zijn hand overspeeld'

20-06-2020 23:21

Kersvers FC Twente-trainer Ron Jans begrijpt dat de spelers van het Nederlands elftal Veronica Inside boycotten. Aanvoerder Virgil van Dijk zette vrijdag een statement online waarin te lezen viel dat de spelers van Oranje ageerden tegen Johan Derksen en zijn grap over de rapper Akwasi.

Jans werd onlangs ontslagen bij het Amerikaanse Cincinnati FC en beseft dat dergelijke opmerkingen momenteel onder een vergrootglas liggen. "Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt. Johan Derksen wil grappig zijn, denk ik. Maar dit (Derksen zag een Zwarte Piet aan voor Akwasi, red.) is gewoon een hele slechte grap. In deze tijd... Hij heeft zijn hand overspeeld", vertelt de 61-jarige Zwollenaar bij Op1. Dat de mannen van Veronica Inside hun humor betitelen als 'satire', is voor Jans geen argument. "Maar dat is wel een makkelijk excuus om mensen te kwetsen."

De trainer hoopt echter dat de maatschappelijke verhoudingen binnenkort minder gespannen zullen zijn. "Je moet toch wat kunnen zeggen. Als je grapjes kunt maken over een hele hoop zaken, ben je eigenlijk op de goede weg. Maar in deze tijd even niet, denk ik", aldus Jans. "Het moet straks ook wel een beetje voorbij waaien."

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.