Kökcü op Wijnaldum-verhaal van Brands gewezen: 'Dat geldt ook voor hem'

Kökcü op Wijnaldum-verhaal van Brands gewezen: 'Dat geldt ook voor hem'

21-06-2020 07:32
75

Orkun Kökcü moet hetzelfde pad bewandelen als Georginio Wijnaldum. Dat stelt Joop van Daele, die vindt dat de negentienjarige middenvelder van Feyenoord de nummer tien-positie uit zijn hoofd moet zetten.

Van Daele, voormalig winnaar van de Europa Cup I en de wereldbeker, refereert aan een interview van Marcel Brands, die vertelde dat het 'nummer tien-verhaal' bij PSV uit het hoofd van Wijnaldum is gezet. "Dat geldt eigenlijk ook voor Kökcü", stelt Van Daele bij RTV Rijnmond. "In de jeugd speelde hij op tien en maakte hij twaalf tot dertien goals. Dat heeft hij dit seizoen niet gedaan, omdat Kökcü verder van de spits af speelt."

De Turkse middenvelder scoorde twee keer en gaf vier assists in 22 Eredivisie-duels. Toch is Van Daele tevreden over Kökcü, die in de belangstelling staat van meerdere Europese clubs. De oud-verdediger denkt dat hij een stap hogerop zou aankunnen. "Zijn inbreng is van hoog niveau geweest. Die jongen kan heel veel."

Van Daele zag Feyenoord zich versterken met Mark Diemers, maar houdt een slag om de arm. "Hij behoorde in de afgelopen twee jaar tot de uitblinkers van Fortuna. De ervaring leert ons wel dat zelfs de betere spelers van subtoppers, het bij Feyenoord niet gered hebben. Ik hoop dat Diemers zijn manier van spelen, zeer dwingend en graag de bal willen hebben, ook bij Feyenoord kan etaleren. Dan is hij een aanwinst."