Dest: 'Dat verhaal kwam uit mijn hart, ik heb ook lastige tijden gehad'

Dest: 'Dat verhaal kwam uit mijn hart, ik heb ook lastige tijden gehad'

21-06-2020 08:22
48

Sergiño Dest zit bepaald niet stil nu het voetbal in Nederland stilligt vanwege het coronavirus. De negentienjarige rechtsback van Ajax maakt onder meer een tour langs enkele scholen in Amsterdam en omstreken.

"Natuurlijk baal ik ervan dat er geen wedstrijden zijn, maar in dit soort tijden kan je andere dingen trainen. Ik ben sterker geworden en had de tijd om mentaal tot rust te komen", zegt Dest tegen het ANP. "Ik kon nadenken over allerlei dingen: wat heb ik bereikt? Wat wil ik nog doen? Ik wil het uiterste uit mezelf halen en buiten het voetbal om ook een voorbeeldfunctie vervullen voor de volgende generatie. Het zou mooi zijn als zij ook iets kunnen doen waar ze trots op zijn."

Dest besloot daarom zijn oude juf van de basisschool eens te bellen. "Ik heb haar m'n plan uitgelegd. Ik wil kinderen inspireren en motiveren om echt wat uit het leven te halen. Ik ben ook begonnen daar op die school in Almere. En nu speel ik in het eerste van Ajax. Ik heb van m'n talent mijn werk kunnen maken, zo kan het gaan. En dat gun ik iedereen."

De Amerikaanse international sprak de kinderen op het schoolplein toe. "Dat verhaal kwam uit mijn hart. Ik heb verteld hoe ik zover ben gekomen. Ik heb ook lastige tijden gehad. Soms speelde ik niet en vroeg ik mezelf af: hoe kan dat nou? Ik ging dan thuis extra trainen, zodat ik uiteindelijk wel in de basis kwam. Ik heb ze ook verteld dat ik op school in iedere pauze gelijk het plein op rende om te gaan voetballen. En na school ook. Trainen, trainen, trainen."