'Roma bereikt geen akkoord met United en schotelt Vertonghen contract voor'

'Roma bereikt geen akkoord met United en schotelt Vertonghen contract voor'

21-06-2020 09:41
31

De kans is groot dat de toekomst van Jan Vertonghen in Italië ligt, maar bij welke club is nog niet bekend. Volgens Italiaanse media maakt AS Roma nu wel serieus werk van de 33-jarige Belg.

Vertonghen vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Tottenham Hotspur. In Stadio Olimpico geldt de ervaren verdediger als een goedkoper alternatief dan Chris Smalling, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester United. Het is AS Roma echter nog niet gelukt om een akkoord te bereiken met de Premier League-grootmacht over een definitieve transfer van de Engelse mandekker.

De Romeinen schakelen dan ook door naar Vertonghen, melden onder meer Il Messaggero en journalist Nicolò Schira. De oud-Ajacied zou zelfs al een aanbieding op zak hebben. Hij kan voor twee jaar tekenen. Overigens hoopt Tottenham dat Vertonghen zijn aflopende contract met een paar maanden wil verlengen, zodat hij het seizoen kan afmaken in Londen.

Vertonghen werd eerder in verband gebracht met Internazionale, Napoli en Fiorentina. Een terugkeer naar Ajax sloot de Rode Duivel in april ook niet uit, maar tegelijkertijd gaf hij toe dat die kans heel klein is.