Cillessen openhartig: Dat had helaas zijn weerslag op mijn prestaties

Cillessen openhartig: "Dat had helaas zijn weerslag op mijn prestaties"

21-06-2020 11:25 Laatste update: 11:45
44

Jasper Cillessen is niet tevreden over zijn eerste half jaar in dienst van Valencia. Het ontbrak de Oranje-doelman aan een 'goede balans', nadat hij drie jaar slechts sporadisch keepte bij FC Barcelona.

Cillessen was in Barcelona de stand-in van Marc-André ter Stegen en moest het doen met wedstrijden in de Copa del Rey. Van een gebrek aan wedstrijdritme was echter niets te merken, ook niet in Oranje. Bij Valencia, waar Cillessen tot zijn kuit- en heupblessure wél alles keepte, schoot het de andere kant op.

"Het aparte is: het eerste half jaar bij Valencia was ik zoekende naar een goede balans tussen een druk wedstrijdschema en rust. Dat had helaas zijn weerslag op mijn prestaties", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik ben niet tevreden over mijn niveau in het eerste half jaar hier. Kennelijk zorgde mijn afwijkende ritme in de jaren ervoor toch voor een bepaalde duidelijkheid."

Op de vraag of het lastig was om een absolute grootmacht als Barça te verlaten, antwoordt Cillessen: "Nee hoor. Ik heb daar drie fantastische jaren gehad, maar ik was toe aan iets nieuws. Aan het wekelijks spelen op het hoogste niveau vooral. Valencia heeft me die kans geboden en daar ben ik hartstikke blij mee."