Update: PSV krijgt uitstel, zaak Schmidt/Nijhuis pas volgende week onder de loep

'Ik kocht een Ferrari toen ik naar Ajax ging, snapte niet iedereen in Nederland'

'Ik kocht een Ferrari toen ik naar Ajax ging, snapte niet iedereen in Nederland'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 12:12zo 21-06-2020 om 12:12

Laatste update: zondag 21 juni 2020 om 12:29zo 21-06-2020 om 12:29

Ahmed Hussein Abdelhamid Hossam, beter bekend als Mido, koestert geen wrok meer tegen Ronald Koeman. De twee botsten regelmatig in hun tijd bij Ajax.

De nu 37-jarige Mido maakte in 2001 de overstap naar Ajax en won een jaar later de dubbel. In 2003 werd hij echter verkocht aan Olympique Marseille, omdat hij niet meer welkom was. "Ik besef nu dat ik het Koeman moeilijk heb gemaakt", vertelt Mido aan ELF Voetbal.

"Het was ook een van zijn eerste klussen als coach", vervolgt de Egyptenaar. "Ik had zeker mijn aandeel in de botsingen, maar vond het ook niet altijd netjes dat hij alles open en bloot met de pers deelde. Ik denk nu nog steeds dat dat niet de manier is om met jonge spelers om te gaan. Kritiek houd je binnenskamers."

Volgens Mido 'ontstond er een wisselwerking waarin Koeman iets riep in de media en hij daarop reageerde'. "Zoals met die Ferrari. Ik was altijd al gek van Michael Schumacher en had een droom om ooit een Ferrari te kopen. Dat kon toen ik bij Ajax tekende. Dat snapte niet iedereen in Nederland."

"Nu begrijp ik dat Koeman mij ervoor wilde behoeden dat ik naast mijn schoenen zou gaan lopen", aldus de gestopte spits. "Ik denk dat cultuurverschillen ook meespeelden in die periode. Met de wijsheid van nu hadden Koeman en ik elkaar vast beter begrepen en had ik misschien langer bij Ajax gespeeld."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws