'Duits gesteggel rond Dest: Ajax gaat akkoord bij gewenste transfersom'

'Duits gesteggel rond Dest: Ajax gaat akkoord bij gewenste transfersom'

21-06-2020 13:42
51

Sergiño Dest blijft de gemoederen bezighouden in Duitsland. Bayern München hoeft alléén nog te voldoen aan de vraagprijs, meldt BILD zondag.

Een transfer van Dest hangt al maanden in de lucht. Bayern München is op de hoogte van de vraagprijs van Ajax - naar verluidt zo'n 20 tot 30 miljoen euro - en heeft desondanks nog steeds niet doorgedrukt. Maar, meldt BILD: als Ajax het gewenste bod ontvangt, is Dest speler van Bayern München.

De kampioen van Duitsland lijkt op dit moment echter geen miljoenen op tafel te willen leggen. In plaats daarvan stuurt Bayern aan op een huurdeal, maar dat ziet zowel Ajax als Dest niet zitten.

Het management van Dest liet eerder deze week nog weten aan Ajax Showtime dat de speler 'heel blij' is bij Ajax. "Uiteraard is het wel zo dat als één van de clubs met Ajax tot een deal komt, een dergelijke transfer naar een absolute topclub door Dest zal worden aangegrepen."

Dest geldt als 'favoriet' in de Allianz Arena, nadat hij vorig seizoen doorbrak in Amsterdam. De laatste weken werd hij ook gelinkt aan Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Ajax heeft deze zomer vooralsnog alleen afscheid genomen van Hakim Ziyech (Chelsea), Bruno Varela en Ryan Babel (beiden einde huur).