'Ervaringsdeskundigen' vrezen negatief effect: 'Dan is Feyenoord Feyenoord niet'

'Ervaringsdeskundigen' vrezen negatief effect: 'Dan is Feyenoord Feyenoord niet'

21-06-2020 14:28
144

Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun denken dat het effect van een lege Kuip vanwege het coronavirus weleens een rol kan gaan spelen voor Feyenoord. De twee stonden in 2005 aan de aftrap tegen Rapid Boekarest, toen het stadion door een straf ook leeg moest blijven.

Het duel met de Roemenen eindigde in 1-1 en Bosschaart wijt dat aan het gebrek aan fans. "Ik denk dat de kans groot was dat je dan gewoon gewonnen had", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Zij moedigen je aan, ze zingen. Daar krijg je een boost van."

"Feyenoord is de club met de meest fanatieke supporters en dat valt ineens weg", benadrukt ook Boussaboun. "Dan is Feyenoord Feyenoord niet meer. Helemaal in een Europa Cup-wedstrijd is dat een raar idee." De voormalig aanvaller denkt dat het een rol gaat spelen als De Kuip leeg blijft. "Voor scheidsrechters zal het makkelijker worden omdat ze minder beïnvloed worden door het publiek. Ik ben echt benieuwd hoe dat gaat straks."

"Als jij in een stadion zit waar negentig minuten wordt gejuicht en geschreeuwd, dan krijg je daar als speler een boost van", legt Boussaboun uit. "Een tegenstander, en zeker in De Kuip, heeft nooit zoveel supporters en maakt nooit zoveel kabaal als dat het Legioen hier maakt. Als dat niet zo is, dan moet uit jezelf komen en dat zou ook zo moeten zijn, maar het publiek kan wel een extra stimulans geven."