Stevens ziet 'ontbrekende mozaïeksteentje' PSV: 'Hopelijk levert hij veel geld in'

Stevens ziet 'ontbrekende mozaïeksteentje' PSV: 'Hopelijk levert hij veel geld in'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 14:55zo 21-06-2020 om 14:55

Huub Stevens denkt dat PSV de kloof met Ajax en AZ komend seizoen weet te verkleinen. De Limburgse oud-trainer heeft hoge verwachtingen van Roger Schmidt.

"Ik ken hem van Leverkusen en RB Leipzig. Het is een open man, die nog altijd wil leren en met kritiek kan omgaan", zegt Stevens tegen Omroep Brabant. "En wat een heel goede eigenschap is: hij wil graag winnen, met een bepaalde manier van voetbal met veel pressing naar voren. Ik hoop dat hij dat kan overbrengen. En dat de spelers die hij tot zijn beschikking heeft, het ook kunnen uitvoeren. Als dat zo is, dan gaan we leuke wedstrijden zien bij PSV."

De Eindhovense club lijkt daarvoor gebaat bij versterkingen, maar het is de vraag wat er mogelijk is. "Je zult er in de verdediging en op de linkerkant toch iets bij moeten halen", benadrukt Stevens. "Op het middenveld heb je veel loopvermogen nodig en voorin heb je spelers nodig die snel omschakelen. Maar ook zij zullen veel loopvermogen moeten hebben."

Stevens hoopt dat PSV erin slaagt om Ricardo Rodríguez toch binnenboord te houden. "Hij was het ontbrekende mozaïeksteentje, die zoveel kwaliteit heeft dat hij de andere spelers mee kon trekken. Het is te hopen voor PSV dat hij van héél veel geld afziet en dat hij volgend seizoen nog te zien is hier."

Hoe dan ook verwacht Stevens dat PSV onder Schmidt de weg omhoog zal vinden. "Ik denk wel dat PSV de kloof naar Ajax en AZ duidelijk zal verkleinen. Dat zal ook moeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws