Feyenoord-selectie moet wennen aan lege Kuip: 'Geeft ons 20, 30 procent extra'

Feyenoord-selectie moet wennen aan lege Kuip: 'Geeft ons 20, 30 procent extra'

21-06-2020 16:54
39

De spelers van Feyenoord moeten nog even wennen aan het idee van voetballen in lege stadions. Nicolai Jörgensen denkt dat het een slok op een borrel zal schelen voor Feyenoord, als het zijn wedstrijden in een lege Kuip moet voetballen.

De Deense spits heeft in vier jaar Feyenoord gemerkt dat de steun van het publiek een belangrijke factor is voor Feyenoord. "Het geeft ons twintig, dertig procent extra. Of misschien zelfs wel meer", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Dat gaat niet alleen om hun steun voor ons, maar ook om hun uitwerking op de tegenstanders. Het is dus belangrijk dat ze weer naar het stadion mogen komen, het maakt het voetbal ook een stuk leuker."

Ploeggenoot Orkun Kökcü is het hiermee eens. "Als je in De Kuip komt, weet je dat het een moeilijke avond wordt. De supporters zijn wel één van de belangrijkste factor voor ons", aldus de spelmaker. "Voetballend kunnen wij het ook wel oplossen zonder supporters. Maar het liefst wil je ze bij je hebben, om extra druk te creëren. Anders voelt het net als een oefenwedstrijd op trainingskamp."