Steun voor boycottende Oranje-internationals: 'Iedereen heeft er genoeg van'

Steun voor boycottende Oranje-internationals: 'Iedereen heeft er genoeg van'

21-06-2020 19:20

Edgar Davids vindt het terecht dat de Oranje-internationals het programma Veronica Inside boycotten. De maat is vol, aldus de oud-voetballer.

Davids vindt de boycot een goed middel. "Absoluut. Het is niet de eerste keer, daar gaat het om", aldus de oud-international bij NOS Studio Sport. "Het is legio keren aan de hand geweest, maar het werd altijd maar weggewuifd en er waren geen consequenties. En nu zie je gewoon dat iedereen er genoeg van heeft. Terecht."

De spelers van het Nederlands elftal voor mannen, vrouwen en Jong Oranje maakten vrijdag bekend dat ze zich niet meer laten interviewen door Veronica Inside. Dat gebeurt naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen over de anti-racismedemonstraties in Nederland en de 'Zwarte Piet-opmerking' over Akwasi.

'Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer, niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough. Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma', liet onder anderen aanvoerder Virgil van Dijk weten.

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.